special untok Kasnita a.k.a Neetong.
Chocolate Moist Cake
BAHAN A.
250 gm cocoa powder
250 ml water
150 gm castor sugar
BAHAN B.
360 gm castor sugar
250 gm butter
250 gm self raising flour a.k.a tepung naik sendiri
6 # eggs
1 teaspoon vanilla essence.
methods:
1. untuk bahan A, campur kesemua bahan dan masak di atas api yang kecil sehingga
semua bahan larut. biarkan sejuk.
2. untuk bahan B, pukul butter dan gula sehingga kembang. masukkan telur satu persatu.
3. masukkan vanilla essence.
4. campurkan bahan A bersama bahan B sehingga sebati.
akhir skali, masukkan tepung.
5. bakar dengan suhu 180 Celcius lebih kurang 20 minit.
topping:
panaskan coklat masakan dengan menggunakan kaedah double boiler.
make sure mangkuk atau periuk yang digunakan untuk mencairkan coklat tidak basah.
untuk shiny effects, masukkan sedikit butter dan susu segar ke dalam coklat masakan.
slamat mencuba!!
Comments